flag Geen geselecteerd(e) land/ taal (veranderen) separateur
 
Verlijmen, het alternatief voor mechanische verbindingen

3M lijmen

Vandaag assembleert men meer en meer sterke metalen zoals staal, roestvrij staal en aluminium met lijmen en kleefbanden in plaats van mechanische verbindingen.
Dankzij deze lichtere en goedkopere kleefbanden en lijmen kunt u deze materialen probleemloos verbinden. De luchtvaart- en de transportindustrie zijn voorlopers in deze methode. Het gebruik van kleefband of lijm in plaats van een mechanische verbinding biedt talrijke voordelen aan.

en savoir +

Epoxy lijmen

Epoxy lijmen 3M

Scotch-Weld spuitbuslijmen van 3M zijn geschikt om metalen zoals aluminium, koper, messing en staal bijzonder sterk te verlijmen. Ze bevatten geen oplosmiddelen en verkrijgen een hoge structurele sterkte op vrijwel alle oppervlakken.
Met het EPX-systeem kunnen deze producten eenvoudig, snel en zorgvuldig worden verwerkt: doseren – mengen – aanbrengen in slechts één handeling.

3M DP490 lijm
3M DP490 lijm

VHB

ruban 3M VHB

Nog steeds de industriële norm! Ons erkend assortiment VHB-tapes vormt het beste alternatief voor traditionele mechanische bevestigingssystemen. Het stelt u in staat sterkere en mooiere producten aan te bieden en is kostenbesparend doordat de productieprocessen worden versneld.

3M vhb 4945
3M VHB 5925F acrylic foam tape

3M Dual lock hersluitbaar bevestigingssysteem

3M Dual lock

Het 3M Dual Lock hersluitbaar bevestigingssysteem is een uitstekend alternatief voor standaard bevestigingsmethoden zoals het bevestigen met schroeven, popnagels, bouten, lijmen, enz. Het is een universele bevestigingsoplossing voor alle toepassingen waarbij een hoge flexibiliteit en onzichtbare verbinding vereist zijn. Dual Lock hersluitbare verbindingen zorgen voor een gemakkelijke positioneerbaarheid in combinatie met een uitstekende duurzaamheid

3M Dual Lock sj3541
3m Dual Lock sj3560

Polyurethaan en hybride kitten

Polyurethaan en hybride kitten

Flexibel, ze zorgen ervoor dat u een breed gamma van zowel gelijkaardige als verschillende materialen kan verlijmen en afdichten. Deze kitten vervangen - vervangen vaak klinknagels, schroeven en ook lassystemen. Ze zijn water- en stofdicht, brandwerend en ze absorberen lawaai.

3M Mastic 760
3M Mastic 750

Metaaltapes

Metaaltapes

Kleefbanden met hoge prestaties. Ze kunnen aan talrijke toepassingen aangepast worden waarvoor warmtegeleiding, warmtebescherming, vlamweerstand, chemische- en warmtebestendigheid en golf reflectie nodig zijn. Zijn gebruik is eveneens ideaal voor afdichtings toepassingen, voegwerk, VMC en warmte- of golf reflectie.

3M 425 Metaaltape - 50mm breed
3M 431 Metaaltape - 25mm breed

3M 4412N Extreme sealing tape

3M 4412N Extreme sealing tape

Deze afdichtingstape is proper en gemakkelijk bruikbaar. Het kleeft onmiddellijk op metalen en vermijdt droogtijd. Zeer flexibel, de 4412N kleefband is erg geschikt voor het afdichten van naden. De tape is bestand tegen weeromstandigheden (regen, zon, sneeuw, ...), temperatuurverschillen en slijtage en kan geverfd worden.

3M 4412N Extreme sealing tape


 

bottom