flag Geen geselecteerd(e) land/ taal (veranderen) separateur
 

Instant identificatie voor de productieketen

Dezelfde contactpersoon voor alle technologieën van het project.


Het bedrijf

Procoplast dat opgericht werd in 1989 te Eupen, ontwikkelt en produceert precisieproducten in serie door spuitgieten en assembleert ze door middel van sterk geautomatiseerde lijnen, die intern ontworpen worden.

De producten hebben een hoge toegevoegde waarde voor de veeleisende industrieën zoals de automobiel- en de telecommunicatiesector, die massaal in innovatie investeren en van hun leveranciers een grote reactiviteit verwachten.

Procoplast is gespecialiseerd in het spuitgieten van meerdere componenten, in combinatie met siliconen (LSR), metalen en elektrische inserts, inmoulding en assemblage van technische stukken. Procoplast behoorde tot de finalisten van “de Belgische onderneming van het jaar 2016”.

procoplast pluspunten

De uitdagingen

Om te voldoen aan de nieuwe normen van de eindklanten van Procoplast moet elk stuk op ieder ogenblik traceerbaar zijn. Deze nieuwe eisen in verband met identificatie hebben ertoe geleid dat er een project werd opgezet waarbij de mobiliteit van de assemblageoperatoren afneemt en het identificatieniveau van de stukken verhoogt.

Mr. Grégory Lemoine, IT verantwoordelijke bij Procoplast, verklaart: “De uitdaging was veelzijdig: eerst moest het werk van elke assemblageoperator vereenvoudigd worden zodat hij zich volop aan zijn productietaak kon wijden. Vervolgens wilden we het heen en weer geloop tussen de machines doen dalen om zo de menselijke fouten te beperken, want die hebben ons heel wat geld gekost. Het belangrijkste was ten slotte dat wij er zeker van wilden zijn dat een stuk continu geïdentificeerd kon worden. In ons productieproces mag geen enkel stuk op geen enkel ogenblik niet identificeerbaar zijn: het stuk, of de verpakking ervan moet altijd gelabeld en dus identificeerbaar zijn”.


Procoplast project Etilux productieketen Procoplast project Etilux productieketen
Procoplast project Etilux productieketen Procoplast project Etilux productieketen

De oplossingen

Etilux staat dus in voor het hele project: installatie van 18 Wi-Fi antennes (haalbaarheidsstudie, advies, installatie, finetuning) in heel het bedrijf, installatie en configuratie van de ingebouwde heftruckterminals, evenals de installatie en configuratie van alle labelprinters en de bijbehorende snijmachines.
Etilux hielp ook tijdens de communicatietests met Microsoft Dynamics.


 

bottom